Ναρκωτικά και Οικονομία 4

Το Αφγανιστάν

Εδώ και έξη χρόνια ο αριθμός των εξαρτημένων, δεν σταματά να αυξάνεται στο Αφγανιστάν. Μόνον στην Καμπούλ πάνω από 50 νέοι αλλά και μικρότεροι σε ηλικία κάνουν χρήση καθημερινά


Το Channel One, το οποίο ελέγχεται από το Ρωσικό κράτος παρουσίασε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο οι δυνάμεις των ΗΠΑ εμπλέκονται στην διακίνηση των Αφγανών ναρκωτικών προς την Ευρώπη. Το ρεπορτάζ έδειξε, επίσης, ότι υπάρχει πρόβλημα κατάχρησης ναρκωτικών στο βρετανικό στρατό που συμμετέχει στις επιχειρήσεις. Στις 10 Φεβρουαρίου, η του "Voskresnoye Vremya», στην περίληψη των εβδομαδιαίων ειδήσεων επεσήμανε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το ποσό του οπίου που παράγεται στο Αφγανιστάν έχει υπερδιπλασιαστεί από την είσοδο των στρατευμάτων του δυτικού συνασπισμού στη χώρα.

Το ρεπορτάζ στη συνέχεια, δείχνει ότι ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ επισκέφθηκε τη χώρα σε μια απροσδιόριστη ημερομηνία.. Γράφει ότι ο Μπλέρ είχε συναντήσει σχεδόν 800 Βρετανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του εκεί.

Ο ανταποκριτής σημειώνει ότι. «Είτε πρόκειται για σύμπτωση είτε αποτελεί έργο μιας σκληρής μοίρας, το γεγονός όμως είναι, ότι ο ακριβής αριθμός των στρατιωτών που χάνονται κάθε χρόνο από το βρετανικό στρατό, λόγω της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών είναι μεγαλύτερος από ότι οι συνολικές απώλειες του βασιλικού στρατού κατά την διάρκεια εχθροπραξιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, "

Το ρεπορτάζ παρουσίασε στη συνέχεια ένα απόσπασμα από τα ενημερωτικά δελτία στην ιστοσελίδα του BBC, λέγοντας ότι ο βρετανικός στρατός χάνει ένα ολόκληρο τάγμα από τα στρατεύματα του κάθε χρόνο λόγω της κατάχρησης ναρκωτικών (έρευνα αποκάλυψε ότι η αυτή η έκθεση δημοσιεύθηκε 14 Δεκεμβρίου 2007). Επικεντρώθηκε δε,στο ευρύτερο πρόβλημα, του πώς να αντιστραφεί η αυξητική τάση της παραγωγής οπίου στο Αφγανιστάν.

Ο Aleksandr Mikhaylov, ο επικεφαλής του τμήματος δι-υπηρεσιακής και ενημερωτικής δραστηριότητας της Ρωσικής Υπηρεσίας για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών, ισχυρίστηκε ότι τα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, τορπιλίστηκαν από την διαφθορά των τοπικών αρχών. Είπε ότι «Οι τοπικές αρχές καταρτίζουν πλαστές λίστες στις οποίες προσθέτουν ένα ποσοστό παραγωγής που καταστρέφεται, ενώ στην πραγματικότητα η παραγωγή δεν έχει καταστραφεί Η κλοπή χρημάτων από τον αγώνα κατά των ναρκωτικών συνεχίζεται και ανθίζει. »

" Η κατηγορία ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών προέρχεται από Geydar Dzhemal, πρόεδρο της Ισλαμικής Επιτροπής της Ρωσίας, ο οποίος δήλωσε ότι: "χωρίς τον έλεγχο και τη συνενοχή των ειδικών υπηρεσιών, τέτοιες καταστάσεις δεν θα ήταν δυνατόν να συμβαίνουν. Για παράδειγμα, στο Αφγανιστάν, η CIA και οι ειδικές υπηρεσίες είναι πραγματικά αναίσχυντες. Υπό την προστασία του στρατού των ΗΠΑ, συναντούνται με τους απαραίτητους ανθρώπους και αφού μαζέψουν την ηρωίνη στην αεροπορική βάση του Μπαγράμ, φέρνουν τις κάμερες, για να δείξουν ότι την καταστρέφουν και αφού την φιλμάρουν μετά την ξαναπαίρνουν πίσω, χωρίς αυτή η ποσότητα να έχει καταστραφεί

Το ρεπορτάζ συνεχίζει, μιλώντας για το ότι η ηρωίνη διοχετεύεται στα Βαλκάνια μέσω της Τουρκίας, η οποία "είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και στενότερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.» Λέει επίσης ότι "Υπάρχει ακόμα μια καταπληκτική σύμπτωση» ότι στο Κοσσυφοπέδιο φιλοξενείται η μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Ο ανταποκριτής προσθέτει ότι υπάρχει δίπλα σε αυτή τη βάση, ένα "μυστικό post της Ιντερπόλ " και σημειώνει: "Εκεί, μιλούν σχεδόν ανοικτά για την ύπαρξη αφγανικής ηρωίνης μέσα στα αεροπλάνα των ΗΠΑ. »


" Ένας άνδρας, υπάλληλος της Ιντερπόλ , με με το όνομα Μάρκο Nicovic, εξήγησε ότι το 90 τοις εκατό της ηρωίνης περνά από τα χέρια της αλβανικής μαφίας, η οποία είναι τώρα πιο ισχυρή και από τη μαφία της Σικελίας.. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι τα μέλη αυτής της μαφίας δωροδοκούν τους Ευρωπαίους βουλευτές για να στηρίξουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου .


Το ρεπορτάζ μίλησε επίσης για το υψηλό επίπεδο της σχέσης μεταξύ της εγκληματικότητας των ναρκωτικών στη Ρωσία και την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. « . Από τότε που οι Αμερικανοί ξεκίνησαν τον πόλεμο εναντίον των Ταλιμπάν, τα εργαστήρια των Ρώσων εγκληματιών εργάζονται χωρίς διακοπή." Ο εν λόγω ανταποκριτής παρατήρησε ότι κατά την διάρκεια της επιδρομής κατά της διακίνησης ναρκωτικών, τα πακέτα των ναρκωτικών βρέθηκαν άδεια.

Ο Aleksandr Mikhaylov, ισχυρίστηκε ότι η παραγωγή ναρκωτικών στο Αφγανιστάν γίνεται με όλο και πιο επαγγελματικό τρόπο, και ότι το ναρκωτικό έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό στην Αφγανική οικονομία. Παρατήρησε: δε ότι «Σήμερα στο Αφγανιστάν, η κατάσταση έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε το ναρκωτικό να έχει γίνει νόμισμα που χρησιμοποιείται σαν συνάλλαγμα

«Όσο η ηρωίνη παραμένει το μόνο ισχυρό νόμισμα στη χώρα, και όσο το ΝΑΤΟ και οι συμμαχικές δυνάμεις δεν μπορούν να επιλύσουν τα τα δικά τους προβλήματα, η καλλιέργεια του οπίου δεν θα αλλάξει ποτέ.

πηγή:http://afghani.forumactif.com/t810-la-drogue-afghane-controlee-par-les-usa

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα