Για την διαχείριση των οικογενειακών κρίσεων





Ένα πρόγραμμα
συμβουλευτικής και ψυχολογικής
υποστήριξης της οικογένειας


Η Παρουσία του παιδιού ή παιδιών στην οικογένεια έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα του κάθε γονέα Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα μέσω της παρουσίας του παιδιού αναλαμβάνουν ένα καινούργιο ρόλο ο οποίος επηρεάζει την μέχρι τώρα ζωή τους, τόσο σαν άτομα όσο και σαν ζευγάρι.

Το να γίνεις μητέρα, ή πατέρας δεν είναι κάτι απλό. Εκτός από την κοινωνική του διάσταση, οι ψυχολογικές συνιστώσες αυτού του ρόλου είναι σημαντικές και θα καθορίζουν τους γονείς σε ολόκληρη την μετέπειτα ζωή τους, θα τους καθορίσουν με τέτοιο οριστικό τρόπο ώστε να μην μπορούν ποτέ πλέον να γυρίσουν στην πρότερη κατάσταση τους, πριν την έλευση του παιδιού. Έτσι η έλευση του παιδιού αποτελεί ένα στάδιο εξέλιξης του γονέα και έρχεται να ανατρέψει, τόσο την σχέση με τον εαυτό του, όσο και την σχέση με τους άλλους.

Όχι μόνο ο γονέας αλλά και η οικογένεια ολόκληρη μπορεί να περάσει από διάφορα στάδια όπου η παρουσία του παιδιού τα καθορίζει, καθορίζοντας και την ανάπτυξη των γονέων και αντιστρόφως. Το πέρασμα αυτών των σταδίων δεν εύκολο και πάντα δημιουργούνται διαφωνίες, διεκδικήσεις, εκρήξεις, κρίσεις, και συγκρούσεις. Αυτό είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό για μια οικογένεια, αλλά η διαχείριση αυτών των οικογενειακών κρίσεων μπορεί να τις κάνει για τα μέλη της, αξεπέραστες και τραυματικές.

Δικαιολογημένα λοιπόν οι γονείς μπορεί να βρεθούν μπροστά σε προβλήματα και διλήμματα, και να αισθάνονται πολλές φορές αναποφάσιστοι ανήμποροι και προβληματισμένοι. Παρ' όλα αυτά για να μπορέσει η οικογένεια, αλλά και τα μέλη της, να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται ελεύθερα αν και δεσμευμένα, πρέπει οι γονείς να χειρίζονται τις οικογενειακές καταστάσεις με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα.

Για την διαχείριση των οικογενειακών κρίσεων.”είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξη γονέων και της οικογένειας. Έρχεται να “βοηθήσει” τους γονείς και κατ επέκταση την οικογένεια να κατανοήσει, να διαχειριστεί και να διδαχτεί από τις κρίσεις που ενεδρεύουν στα διάφορα στάδια της εξέλιξή της και της εξέλιξή των μελών της.
Έτσι προβλήματα συμπεριφοράς που μπορούμε να συναντήσουμε στα παιδιά κατά την εξέλιξη και ανάπτυξή τους να μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους γονείς με έναν άλλο τρόπο από το γνωστό. Διότι προβλήματα όπως της επιθετικότητας της ανυπακοής, της απόσυρσης, του φόβου, της βίας, της αποξένωσης, της έλλειψης επικοινωνίας. κ.λ.π δεν είναι προβλήματα μόνο των παιδιών αλλά και της οικογένειας που το περιβάλλει.

Για την διαχείριση των οικογενειακών κρίσεων.”είναι λοιπόν ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης της οικογένειας. 
Αποτελείται από:

α) την Ψυχο-εκπαίδευση” τη θεωρητική δηλαδή, πλευρά της προβληματικής κατάστασης, ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης του παιδιού και της οικογένειας.

β) την “Ανάλυση” του τρόπου λειτουργίας της οικογένειας, για την συνειδητοποίηση τις πληθώρας των παραγόντων που επεμβαίνουν και καθορίζουν την επίλυση ή μη του προβλήματος

γ) την “Θεραπευτική συζήτηση” για την κατανόηση της σημασίας του προβλήματος, τόσο για κάθε γονέα ξεχωριστά όσο και για το ζευγάρι και κατ΄ επέκταση στην οικογένεια.

Για την διαχείριση των οικογενειακών κρίσεων.είναι ένα πρόγραμμα “γρήγορης θεραπείας”και στηρίζεται πάνω στα μοντέλα της Συστημικής και Γνωστικής ανάλυσης 

Στόχος του είναι να δώσει μια καινούργια διάσταση στο ρόλο του κάθε μέλους της οικογένειας αλλάζοντας, τον μέχρι τώρα τρόπο σκέψης και λειτουργίας του.  

Τα χρονικά όρια της θεραπεία ορίζονται ανάλογα με την σοβαρότητα  του προβλήματος και την δυνατότητα του πελάτη.

Προτείνουμε:

α) Πρόγραμμα Διάρκειας τριών (3) συνεδριών
Μια συνεδρία 1.1/2 ώρας κάθε βδομάδα
τιμή 120 ευρώ

β) Πρόγραμμα Διάρκεια έξη (6) συνεδριών
Μια συνεδρία 1,1/2 ωρών κάθε βδομάδα.
Τιμή 200 ευρώ

γ) Πρόγραμμα Διάρκειας δώδεκα (12) συνεδριών
Μια συνεδρία 1.1/2 ωρών κάθε βδομάδα
Τιμή 360 ευρώ

Κερεντζής Λάμπρος  http://psixotherapia.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα