Η βία των αντρών




Οι άνδρες που ανατράφηκαν με βία έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως είναι ορθό να ελέγχουν τους άλλους με βία¨ μπορεί να μην νιώθουν καμία τύψη ασκώντας βία μεταξύ τους ή σε γυναίκες και παιδιά.

Όποτε ρώτησα άνδρες γιατί ενήργησαν με βίαιο τρόπο μου απάντησαν πως αναγκάστηκαν από τον αποδέκτη της βίαιης συμπεριφοράς τους. Δεν βιώνουν τις βίαιες πράξεις τους σαν κάτι που οι ίδιοι έχουν επιλέξει - η βία δεν προκλήθηκε ούτε από σκέψη ούτε από συναίσθημα, αλλά ήταν μια αυτόματη αντανακλαστική αντίδραση εναντίον κάποιου άλλου που έκανε κάποιο λάθος. Μια γυναίκα είχε εκνευριστεί και δεν υποχωρούσε, ένας άνδρας είχε βγει εκτός εαυτού – ο βίαιος άνδρας ένιωσε κάτι να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Αστραπιαία ο ανδρισμός του τέθηκε σε επιφυλακή και το σώμα του, όχι το μυαλό του πέρασε στην άμυνα. 
 
Όταν ένας άνδρας γίνεται βίαιος με μια γυναίκα μπορεί να μην αισθάνεται πως έχασε τον έλεγχο του εαυτού του – μπορεί αντίθετα να αισθάνεται πως έχασε τον έλεγχο κάποιου τον οποίον ο ίδιος έχει καθήκον να ελέγχει. 
 
Από το βιβλίο
του Frank Pittman M.D.
Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
εκδόσεις Ελληνικά γράμματα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα